אפיק ההשקעה בנכסי נדל"ן מחוץ לגבולות ישראל, תופס תאוצה רבה ונמצא במרכז תשומת הלב הן של המשקיעים המנוסים והן של חלקים בציבור שמתחילים לגלות עניין ביכולת להיות חלק מתעשיית הנדל"ן העולמית. מספר גורמים המשתלבים בזמן האחרון, עשויים לספק הסבר כולל יותר למגמת ההשקעה בנדל"ן חו"ל.
כולם רצים – השקעות נדלן בארהב
- יציבות – שוקי הנדל"ן האירופאים והשוק האמריקאי מתאפיינים ברמת יציבות גבוהה. מדובר ביציבות במספר רמות, שלהן יש קשר להשקעה בנדל"ן. יציבות כלכלית למשל, וצמיחה עקבית ברמת החיים באירופה ובארצות הברית מייצרים ביקושים לנכסי נדל"ן ובו זמנית מביאים לצמיחה בשווי הנכסים הקיימים. הפניית הון לשווקים אלה, מציעה למשקיעים רמת סיכון נמוכה יותר (מכיוון שהם יכולים לצפות את מצב השוק ברמת ודאות גדולה יחסית) וצפי לצמיחה בשווי הנכסים וכן הכנסה מנכסים מניבים. בנוסף, יש להוסיף את היציבות הפורמלית – חקיקה ותקנות ברורות, ללא שינויים תקופים המאפשרים יכולת תכנון ארוכת טווח. בהשוואה לשוק הישראלי שעובר תהליך של חוסר יציבות מסוים, עקב רפורמות של משרד האוצר ושינוי שיטות מיסוי על דירות להשכרה ונכסים להשקעה, השוק העולמי מציע יציבות חוקתית ומיסוי טובים יותר.
- קלות ופשטות של העבודה בשוק הנדל"ן בחו"ל – יציבות השווקים בצירוף מערכת תקינה ונגישה, המסדירה את נושא הפעילות בשוק הנדל"ן – הן ליזמים והן למשקיעים – מקצרת בצורה משמעותית את משכי הזמן הנדרשים כדי להתחיל פעילות מסחרית בנדל"ן, מאפשרת תחילת עבודה מהירה למשקיעים וכן יכולת תכנון אפקטיבית. שקיפות בתקנות והיעדר מגבלות בירוקרטיות, מקלות על תהליכי העבודה, משפרות תשואה ומקטינות סיכונים במהלך פרויקטי נדל"ן
- גיוון – גודל השווקים מאפשר מגוון רחב של אפשרויות בהשקעת נדל"ן. היכולת לגוון את ההשקעה בין סוגים שונים של נכסים, שווקים בעלי מאפיינים שונים וכן מגוון רחב של חברות שפועלות בשוק זה מקלות על המשקיעים לקבל החלטות מושכלות ולהקטין את הסיכון בהשקעה. יש להוסיף לכך את ריבוי השחקנים בשוק, המציעים למשקיעים מגוון מאוד רחב של מודלים עסקיים ושיטות פעולה בענף – השקעה במגורים, נכסים יחידים או מקבצי דיור, נכסים מניבים, סוגים שונים של נכסים מסחריים ותעשייתיים וכן השקעה בנכסי נדל"ן פחות סטנדרטיים כגון מערכים לוגיסטיים, מרכזי מידע ותקשורת ושטחי גידול שונים.
- הזדמנות להתחיל בסכומים קטנים יחסית להשקעה בישראל – משקיע המעוניין להצטרף להשקעות נדלן בארהב אך ברשותו הון שלא מאפשר רכישת נכס בישראל, מסוגל לנצל סכומים קטנים יחסית כדי לבצע השקעה באמצעות חברות יזמות, קרנות נדל"ן או אפשרות לרכוש נכסים במחירים נמוכים יחסית בחו"ל. שוב – הגיוון מכתיב מציאות שבא משקיע עם 50 או 100 אלף דולר, מסוגל לרכוש נכס באחד מהשווקים הבינלאומיים וליהנות מתשואה לאורך זמן.
- שיפור התנאים לביצוע השקעות בחו"ל – המשקיעים בישראל, נהנים כיום מיכולת טובה וקלה יותר לבצע השקעות מחוץ לגבולות המדינה. מידע רגולטורי, מיסוי וכן מידע מפורט ועשיר לגבי מצב השווקים ונכסי נדל"ן זמין כיום ממגוון מקורות. בנוסף, חברות וגופים מסחריים, מאפשרים ללקוחות עבודה באמצעות פלטפורמות מסחר אלקטרוניות ומציעות ללקוחות בישראל מגוון שירותים מקצועיים שיכולים לסייע בניהול נכסים בחו"ל, מתן שירותים וביצוע בדיקות נאותות לפני קנייה. חברות בינלאומיות רבות מיוצגות כיום בישראל ומאפשרות למשקיע הישראלי, לבצע השקעה בנכסים בחו"ל ללא מאמץ מיוחד.
וכמובן – התשואות. ישראלים המסיתים הון להשקעות בנדל"ן בחו"ל מקבלים הזדמנות לראות תשואות גבוהות יותר מאשר השקעה מקבילה בישראל. בהשוואה לתשואות מקומיות, לאחר הוצאות ומס, השקעה בנדל"ן בחו"ל עשויה להניב אחוזי תשואה גבוהים יותר, לאורך זמן. מגמה דומה ניתן להבחין גם בהחזר על השקעה בקרנות הנדל"ן המציגות צמיחה עקבית תוך מתן דיבידנדים לאורך זמן, גם על סכומי השקעה נמוכים יחסית.